Veelgestelde vragen

Hier vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over Schoolsport070.

Waar vind ik het aanbod van de school van mijn kind?

Het schoolsportaanbod van de school van jouw kind is te vinden via de specifieke pagina van de school. Je kunt hier zoeken naar de schoolpagina of je kunt de link opvragen bij de docent.

Hoe maak ik een account aan?

Ga naar de registratiepagina om een SportID (Schoolsport070 account) aan te maken. Vul hier je eigen gegevens in en maak vervolgens een kinderprofiel aan. Een kinderprofiel is een subprofiel die onder jouw naam hangt en waarin de gegevens van je kind zijn opgeslagen. Met dit kinderprofiel kun je jouw kind aanmelden voor een activiteit.

Vergeet niet om je registratie te bevestigen via de e-mail die je ontvangt (check ook je spam inbox!).

Hoe meld ik mijn kind aan voor een activiteit?

Als ouder of verzorger kun je een kinderprofiel aanmaken onder je eigen SportID (Schoolsport070 account). Een kinderprofiel is een subprofiel dat onder jouw naam hangt en waarin de gegevens van je kind zijn opgeslagen. Een kinderprofiel kun je dus pas aanmaken zodra je zelf een SportiD hebt aangemaakt. Ga vervolgens naar je profiel en klik op “voeg kinderprofiel toe”. Vul de gegevens van je kind in en sla het profiel op. Vanaf nu kun je dit kinderprofiel selecteren als je jouw kind wil aanmelden voor een activiteit.

Goed om te weten: je kunt meerdere kinderprofielen aanmaken onder jouw naam.

 

Kan ik meerdere kinderen tegelijkertijd aanmelden voor een activiteit?

Ja dat kan. Als je bij een activiteit op de aanmeld-knop klikt, dan kun je kiezen wie je wilt aanmelden. Hier kun je meerdere kinderprofielen selecteren. Als je nog geen kinderprofielen hebt aangemaakt voor jouw kinderen, dan kun je dat nu in dit aanmeldscherm eenvoudig doen.

Waarom moet ik een account aanmaken?

Het aanmaken van een account is vereist om activiteiten op jouw naam, of die van je kinderen te reserveren. Als er updates zijn, kan de school je gemakkelijk bereiken. Ook kun je met dit account jouw reserveringen bekijken. Bovendien is het aanmaken van een account helemaal gratis.

 

Hoe werkt het kinderprofiel?

Het kinderprofiel werkt als volgt: je logt in met jouw eigen account. Vervolgens ga je naar de activiteit waarvoor je jouw kind aan wilt melden. Klik op “aanmelden”. Je kunt nu middels een dropdown menu kiezen welke deelnemer je wilt aanmelden voor de activiteit, selecteer hier het kinderprofiel van jouw kind of maak deze aan als je dit nog niet gedaan hebt. De gegevens van de deelnemer die wordt aangemeld worden toegevoegd aan het systeem en zijn zichtbaar voor de leraar.

Vanaf het moment dat het kind 16 jaar is, kan het kinderprofiel losgekoppeld worden van jouw profiel. Dit betekent dat alle gegevens meegaan naar het nieuwe profiel van jouw kind en dat hij/zij vanaf nu een eigen account beheert. Mocht je dit willen, neem dan contact met ons op via support@schoolsport070.nl met daarin jouw naam, e-mail, en de naam en het e-mailadres van jouw kind waaraan het nieuwe profiel gekoppeld mag worden. Wij zorgen ervoor dat het profiel binnen drie werkdagen wordt overgezet.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Je kan jouw wachtwoord opnieuw instellen via deze pagina. Voer hier het e-mailadres van jouw SportID (Schoolsport070 account) in om je wachtwoord te resetten. Je ontvangt een mail met daarin een instructie om een nieuw wachtwoord aan te maken. Geen mail ontvangen? Check je spam inbox!

Hoe kan ik mijn school aanmelden voor Schoolsport070?

Elke basisschool in de gemeente Den Haag kan gratis gebruik maken van Schoolsport070. Je kunt je school aanmelden via dit formulier. Na het aanmelden krijg je direct toegang tot het dashboard zodat je alvast jullie schoolinformatie kan aanvullen en jullie schoolsportactiviteiten kan toevoegen. Jullie school en activiteiten zullen zichtbaar zijn op de website nadat wij jullie aanmelding hebben goedgekeurd.

Hoe werkt het dashboard?

Het dashboard werkt heel eenvoudig. Bekijk de video hieronder waarin we alle menu-items in het dashboard toelichten en we een aantal handige tips geven.

Hoe voeg ik activiteiten toe aan het platform?

Als school kun je eenvoudig je aanbod toevoegen via het dashboard. Je vindt een uitgebreide uitleg in onderstaande video. Liever een geschreven uitleg?

Als je na het bekijken van de video nog vragen hebt, kun je ons gerust een bericht sturen via support@schoolsport070.nl.

Hoe maak ik activiteiten aan voor de juiste groep?

Wanneer je een nieuwe activiteit toevoegt in het dashboard, moet je de juiste tag toevoegen. Deze tag zorgt ervoor dat de activiteiten op de juiste plek getoond worden op jullie eigen schoolpagina, en ouders van kinderen de juiste activiteiten makkelijk kunnen vinden.

  • Wanneer je activiteiten aanmaakt voor de onderbouw (groep 3, 4, 5) dan voeg je de tag onderbouw toe aan de activiteit.
  • Wanneer je activiteiten aanmaakt voor de bovenbouw (groep 6, 7, 8) dan voeg je de tag bovenbouw toe aan de activiteit.

 

In onderstaande video wordt het toevoegen van een tag ook uitgelegd:

Kan ik contact opnemen met ouders van de leerlingen die ingeschreven zijn voor een activiteit?

Ja, dat kan. Het is mogelijk om via het dashboard contact op te nemen met de ouders van de ingeschreven leerlingen. Dit doe je door naar de sessie te gaan. Wil je alle ouders hetzelfde bericht sturen, dan klik je in de sessie links onderin op de button “contact deelnemers”. Het geschreven bericht komt vervolgens in de mailbox van alle ouders terecht. Wil je specifiek met één ouder contact opnemen, dan klik je op het aangemelde kind en vervolgens op de “stuur bericht” button.

Kan ik ook andere docenten van mijn school toegang geven tot het dashboard?

Ja, je kunt een onbeperkt aantal collega’s toegang geven tot het dashboard van jouw school. Ga naar “organisatie beheren”, klik op “teams” en nodig collega’s uit door op de knop “gebruiker uitnodigen” te klikken. Geef hen toestemming om specifieke taken uit te voeren binnen het dashboard.

  • Kies je voor de rol “organisatie” dan kan diegene alle gegevens van de school beheren. Denk aan de algemene informatie, activiteiten, producten en locaties.
  • Kies je voor de rol “trainer” dan kan diegene alleen wijzigingen aanbrengen in de activiteit waarin diegene als trainer is aangewezen.