Gemeente Den Haag sluit aan bij MoveNL en trapt af met feestelijke lancering

Woensdag 4 september stond in het teken van de lancering van het het digitale sportplatform Schoolsport070. Met dit platform maken we het lokale sport- en beweegaanbod in Den Haag overzichtelijker en beter toegankelijk.

Den Haag

MoveNL

Schoolsport070

Schoolsport070 app Den Haag

Schoolsport070 lancering in Den Haag

Ook in Den Haag werd het nieuwe sport- en beweegplatform feestelijk in gebruik genomen. Op sportcampus Zuiderpark werd het platform officieel geopend door betrokkenen en vertegenwoordigers. Tijdens de opening kregen de aanwezigen informatie over het platform, konden ze vragen stellen, en vonden er verschillende workshops plaats.

Schoolsport070 is ingezet om al het schoolsport in de gemeente te weergeven. Scholen uit de regio kunnen hiermee hun schoolactiviteiten online zetten, waarop ouders hun kind(eren) kunnen aanmelden voor alle beschikbare activiteiten van die school. Met de lancering van dit platform, dat nu deel uitmaakt van MoveNL, begint een pilotperiode voor 90 basisscholen. Vanaf januari 2024 zal het platform beschikbaar zijn voor alle basisscholen in Den Haag.

Lancering van Schoolsport070

"Naast dat het platform erg gebruiksvriendelijk is voor de vakdocenten, sportaanbieders en ouders met hun kinderen, gaat het ook meer inzicht en informatie geven over dat wat we met elkaar doen en bereiken en hoe we bepaalde dingen wellicht anders of nog beter kunnen doen."

- Chester Berkel (Projectmanager Stad & Bestuur bij gemeente Den Haag)