Vijf scholen in Den Haag nemen deel aan de pilot "Schoolsport070".

In oktober start de Schoolsport070 pilot

Pilot

Schoolsport070

Het is zover, de pilot Schoolsport070 gaat in oktober van start! In samenwerking met vijf scholen in de gemeente Den Haag wordt er getest hoe het schoolsport aanbod beter in kaart kan worden gebracht. De scholen die deelnemen aan de pilot zijn: De Meerpaal, Willem de Zwijgerschool, Startpunt International, de Springbok International, D.R. J.A Gerth van Wijkschool.

 

 

De pilot

De pilot start in oktober, waarbij er vijf scholen deelnemen.  Naast de scholen zullen ook de Haagse sporttuinen Schilderswijk, Duindorp, Moerwijk en Morgenstond deelnemen aan de pilot. Tot en met december 2023 wordt er met deze vijf scholen en de sporttuinen getest hoe Schoolsport070 bijdraagt aan de monitoring van het schoolsportaanbod in Den Haag. In het nieuwe jaar zullen er bij een positieve ervaring nog meer scholen aansluiten, zodat uiteindelijk het schoolsportaanbod van Den Haag geheel digitaal aangeboden kan worden.

Monitoring

Het is van belang om het schoolsportaanbod in Den Haag te monitoren zodat in kaart kan worden gebracht welke factoren bijdragen aan het wel of niet deelnemen aan sportactiviteiten in de gemeente. De monitoring is volledig anoniem, er zullen alleen algemene gegevens in kaart worden gebracht. Denk hierbij aan het in kaart brengen van populaire locaties, activiteiten of wijken. Op basis van deze gegevens kan de gemeente Den Haag beter beleid maken, en hiermee meer kinderen (nog meer) in beweging krijgen!