Ruim 700 leerlingen bij het schoolsporttoernooi basketbal

WSDH

De leerlingen van de groepen 7 en 8 waren op woensdagmiddag 31 januari massaal afgekomen op het schoolsporttoernooi basketbal. Het toernooi vond op vijf verschillende locaties in Den Haag plaats. In totaal deden er 38 scholen aan het toernooi mee. In dit bericht lees je meer over de schoolsporttoernooien van WSDH en de populaire basketbal competities en wedstrijden van dit moment!

Sporthallen bomvol fanatieke basketballers

Op wel vijf verschillende locaties in vijf verschillende stadsdelen konden de leerlingen van de groepen 7 en 8 met elkaar de strijd aan gaan tijdens het schoolsporttoernooi basketbal. In de sporthallen: Houtrust, de Houtzagerij, Overbosch, Loosduinen en ’t Zandje zat het bomvol met fanatieke basketbalspelers. In totaal deden er 38 scholen en ruim 700 leerlingen mee aan het schoolsporttoernooi basketbal. Hier namen de verschillende Haagse scholen het tegen elkaar op en maakten zij voor eens en altijd uit wie de beste basketballers in de klas heeft zitten.

Een mooie samenwerking met The Jumpers en De Haagse Hogeschool

Het schoolsporttoernooi werd op de dag zelf georganiseerd door sportcoördinatoren Julie, Suzy, Quincy, Jacqueline, Matthew en Rebekka van WSDH. Basketbalvereniging HBV The Jumpers en studenten van De Haagse Hogeschool waren ook van de partij en zorgden ervoor dat het toernooi vlekkeloos verliepen. De gymjuffen en -meesters van de basisscholen waren aanwezig om hun team te coachen en ook waren er veel ouders die vanaf de tribune hun kinderen aanmoedigden.

Uniek aan dit schoolsporttoernooi is dat op alle locaties tickets zijn gewonnen voor de interland wedstrijd Nederland-Griekenland bij de Sportcampus Zuiderpark op 26 februari. Dit werd medemogelijk gemaakt door de basketbalbond!