Schoolsport070 is live!

Het platform Schoolsport070 is op 4 september officieel gelanceerd

Eindelijk is het zover, alle Haagse Scholen kunnen gebruik gaan maken van Schoolsport070. Een platform waar alle Naschoolse Sport Activiteiten maar ook alle andere activiteiten op geplaatst kunnen worden. Alle kinderen en ouders kunnen dan op Schoolsport070 via een unieke pagina al het aanbod van hun school zien én zich daar ook gelijk voor aanmelden. De school kan via hun dashboard alle ‘beweging’ rondom de activiteiten inzien en de presentie is ook makkelijk digitaal in te vullen.

Tijdens de Brede bijeenkomst ‘combinatiefunctionaris op school’ afgelopen woensdag in Sportcampus Zuiderpark heeft Wethouder Hilbert Bredemeijer de allereerste activiteit voor zijn kinderen geboekt. Hiermee lanceerde hij officieel het platform en kunnen alle scholen hier nu gratis gebruik van maken. Vanaf 2025 zijn ook alle schoolsporttoernooien hier te vinden.

Lancering van Schoolsport070

Voor de scholen die deelnemen aan de subsidieregeling ‘combinatiefunctionaris op school’ wordt het per 2025 verplicht om met Schoolsport070 te werken. Om iedereen hier goed geïnstrueerd mee te laten werken zijn er verschillende tutorials te vinden en webinars die gevolgd kunnen worden. Wil jij je voor een webinar aanmelden klik dan hier.

Terugblik op de ‘Brede bijeenkomst ‘combinatiefunctionaris op school’.

Op 4 september was er – na enkele jaren afwezig te zijn geweest – weer een (stads)Brede bijeenkomst voor alle scholen die deelnemen aan de subsidieregeling ‘combinatiefunctionaris op school’. Het ‘oh oh’ zo mooie Sportcampus Zuiderpark was de locatie waar de meer dan 120 aangemelde deelnemers deze bijeenkomst hebben bijgewoond. Vakdocenten, Sportaanbieders en schooldirectieleden hebben tijdens deze dag deelgenomen aan ‘breakout boxes’ waar per stadsdeel gesproken is over hoe sportaanbieders en scholen elkaar nog beter kunnen vinden of helpen om nog meer kinderen in beweging te krijgen na en buiten schooltijd.

Na een korte ‘energizer’ op de buitenplaats van de Sportcampus waren er 2 workshops die gevolgd konden worden.

‘Starten met Schoolsport070’ werd gegeven door Chester Berkel (projectleider Schoolsport070 gemeente Den Haag) en Janou op ’t Root (Sportunity, ontwikkelaar platform) tijdens deze workshops is er uitleg gegeven over het gebruik van het platform en hoe  alle accounts geactiveerd moeten worden. Om deze training ook te volgen zijn er verschillende webinars waar jij je voor kan aanmelden. Interesse? Klik dan hier voor een overzicht.

‘De dynamische schooldag’ werd gegeven door Nick Keijser en Koen Lahnstein (beiden Vakdocent en Coaches Dynamische Schooldag). Zij deelden daarin hun vraag:

Hoe krijgen we kinderen meer in beweging in en om de school? Zij deelden hun visie en expertise over hoe een dynamische schooldag eruit kan zijn. ”Het was een inspirerende workshop met bevlogen mensen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben.” Aldus Koen Lahnstein.

 Aansluitend op de workshops werd het platform van ‘Schoolsport070’ officieel gelanceerd door Wethouder Hilbert Bredemeijer (zie ook dit nieuwsartikel).

Na de mooie dag en succesvolle lancering was het natuurlijk hoog tijd voor de netwerkborrel. De organisatie kijkt ook terug op een succesvolle dag en zijn voornemens deze bijeenkomst weer op jaarlijkse basis op de agenda te zetten.

Voor meer informatie over het platform kun je nu kijken op www.schoolsport070.nl of vragen stellen via support@schoolsport070.nl