Tour de France Femmes

De Tour de France Femmes was een groot succes

Haagse Sportzomer 2024

Tour de France femmes

Activiteitenprogramma

In aanloop naar de Tour de France Femmes hebben we een uitgebreid programma georganiseerd, met als doel zoveel mogelijk mensen bekend te maken met de komst van de Tour en natuurlijk ook om iedereen aan het sporten en bewegen te krijgen. We bezochten middelbare scholen, gaven spinninglessen tijdens de Haagse Sport Olympiade, en richtten een speciale Tour de France Femmes-zone in tijdens de TeamNL Sport Experience. Ook werden er clinics georganiseerd in samenwerking met wielervereniging HSK Trias.

Tour de France Femmes

Vanaf juli kleurde de stad geel! Van een grote sticker op het stadhuis tot lantaarnpalen met gele shirts en een vlaggenparade op de Lozerlaan – Den Haag was klaar voor de Tour. En dat hebben we gemerkt: maar liefst 77.500 enthousiaste toeschouwers stonden langs het parcours en bij de finish in Kijkduin. Veel meer dan we ooit hadden durven dromen!

De laatste 21 km van de eerste etappe ging over een prachtig parcours door Den Haag, waarbij Charlotte Kool er na een spannende massasprint met de overwinning vandoor ging. Op het vernieuwde Kijkduin ontving zij de allereerste gele trui van de Tour. Een uniek moment!

Een leuk detail is dat er direct na afloop van de Tour een run ontstond op de gele shirts aan de lantaarnpalen, die inmiddels zijn uitgegroeid tot een ware collectors item.